The Godfather - Vannuchi Events

Terug naar het overzicht

The Godfather

Verjaardag

Luc had reeds kennisgemaakt met Vannuchi op twee verschillende events namelijk tijdens het huwelijk van M & L en tijdens From Dusk Til Dawn. Deze feesten hadden hem de inspiratie gegeven om ook van zijn 50ste verjaardag een grootse belevenis te maken!

  • Thema: The Godfather
  • Aantal genodigden: 200
  • Gevoel: Cocktails and Cigars – The Godfather - Black and Gold

Invulling Vannuchi Events

Vannuchi Events haalt The Godfather naar Antwerpen Op 8 december stond Vannuchi Events in Stuurboord Antwerpen in voor de organisatie van een prestigieus evenement dat volledig in het teken stond van Francis Ford Coppola’s ‘The Godfather’-trilogie.

De 200 gasten werden een hele avond lang ondergedompeld in de mysterieuze sfeer van de film die zich in de eerste helft van vorige eeuw afspeelt. Niet alleen de avond zelf stond bol van verwijzingen naar bekende scenes en beroemde one-liners van het epos, de toon werd al meteen gezet bij het versturen van de uitnodiging. Met de klassieker ‘I’m gonna make him an offer he can’t refuse’ als uitgangspunt kregen de deelnemers een stijlvolle uitnodiging in spotlak met daarop het codewoord ‘Cosa Nostra. Het ontwerp met bloeddruppels bleek een echte teaser en zorgde meteen voor een ‘wow-effect’.

De gasten werden aan de ingang van de zaal opgewacht door twee acteurs die zich als Italiaanse maffiosi gedroegen, terwijl in de vestiaire meisjes in Charleston outfit de bezoekers verwelkomden. Zowel de dames als de beide heren doken verder gedurende de hele avond regelmatig op. De ‘kleurkaart’ van het event was zwart met rode en gouden accenten en verwees, net als de locatie met zicht op de haven, naar het centrale thema.

In de zaal zorgden tal van barokke kandelaars en een enorme kristallen luchter boven de dansvloer voor de juiste sfeer. Deze laatste werd conform de uitnodiging ‘gesierd’ door bloedspatten. Uiteraard had ook de catering een Italiaans-Siciliaanse inslag.

Bij de welkomstcocktail met fingerfood was er keuze uit klassiekers zoals Bellini, Dry Martini en Negroni. De Italiaanse charcuterie werd ter plaatse gesneden met een ouderwetse Berkel snijmachine. Er waren zelfs eetbare lipsticks en eetbare sigaren met het logo van de klant. Verwijzend naar de befaamde uitspraak van Peter Clemenza “Leave the gun. Take the cannoli” hadden we ook dit typisch Italiaanse dessert op tafel gezet.

De hele crew was uitgedost in stijlvolle avondkledij met wit hemd, zwarte bretellen en zwarte das of strik, zoals dat ook in de film het geval was. Een echte barista serveerde de koffie volgens de regels van de kunst. Als extra animatie hadden we een fotoshoot voorzien in een mysterieus ogend decor van The Godfather met onder meer een oude bibliotheek, oude tapijten, het klassieke bureau, Italiaanse boeken, een gouden vogelkooi, Chesterfields, enz. Na de fotoshoot kregen de mensen de polaroid mee naar huis.

De muzikale animatie stond eveneens in het teken van de film. Zowel bij de receptie als tijdens de walking dinner speelde een live band muziek uit de tijd waarin de film zich afspeelt. En was ook een casino met digestief cocktails zoals Bourbon Sour, Manhattan en Old Fashioned. Zelfs het paardenhoofd ontbrak niet…  Alles samen creëerde dit een losse en ontspannen sfeer op hoog niveau en dat werd door alle aanwezigen fel gesmaakt.

Getuigenis klant

Het eerste contact was zéér gemoedelijk. Een los gesprek ivm mijn wensen naar het event en mijn interesses. Vannuchi Events had zeer snel door hoe ik in elkaar zat en wat de match zou kunnen zijn. In volgende gesprekken hebben zij mij volledig weg geblazen met hun creativiteit en organisatietalent. Ook de meeting ivm catering was zéér goed voorbereid en resulteerde dan ook in catering van de bovenste plank. Het event zelf was top georganiseerd, rimpelloos verlopen en prachtige acts. Een 50ste verjaardag om nooit meer te vergeten, de aanwezige gasten spreken hier nog altijd over.

Luc